Tudományos konferencián mutatkoztak be Doktori Programunk résztvevői

A Lónyay-Hatvany-villában zajlott a Batthyány Lajos Alapítvány Doktori Programjában résztvevő PhD-hallgatók két napos szakmai konferenciája, mely során a doktoranduszok ismertették kutatási témáikat.

A Batthyány Lajos Alapítvány ösztöndíjprogramot indított olyan tehetséges doktoranduszok számára, akik a humántudományok (bölcsészettudomány, társadalomtudomány, gazdaságtudomány, állam- és jogtudomány, hadtudomány, illetve a teológia) területén folytatják tanulmányaikat és kutatásaikat. Az ösztöndíjat nyert doktoranduszok képviselik az Alapítvány legfontosabb szellemi üzenetét, mely szerint a társadalmi egység és a tradíció megőrzése elengedhetetlen a biztos jövő építésében, csakúgy, mint a vélemény-, a gondolat-, a vallási és lelkiismereti szabadság.

A hallgatók által bemutatott témák, valamint kérdéskörök rendkívül sokszínűek voltak. Politikatudományi, történelemi, biztonságpolitikai, pénzügyi, vallásfilozófiai, oktatáspolitikai, környezetvédelmi, valamint közpolitikai témájú tanulmányok is születtek. A Batthyány Lajos Alapítvány a jövőben is otthont kíván adni a hasonlóan színvonalas szakmai programoknak.

BLA|katedra 2022.06.20