Félhold – könyvbemutató

1526, 1598, 1686 – fontos időpillanatok a történelmi Magyarország területén folyó, keresztények és muszlimok közötti civilizációs harcban. Bakodi Péter három, egy kötetben megjelent novellájában a történelmi fantasy lencséjén keresztül nézhetünk vissza ezekre az eseményekre. A Félhold című novelláskötet bemutatóját követően átadtuk a becsületkasszákban összegyűlt adományokat A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány munkatársainak.

Pintér Bence újságíró, szerkesztő beszélgetett a szerzővel a kötet létrejöttéről, háttérmunkájáról és az inspirációról. Bakodi Péter elmondta, hogy a magyar történelemben a török kor különösen érdekli, ugyanis múltunk egyetlen olyan időszaka, ahol merőben más kultúrával találkozott a Magyar Királyság. E nehéz és heroikus korszak három fontos történelmi pillanata villan fel: a mohácsi katasztrófa, majd Győr és Buda visszafoglalása. Elsőként a győri csatáról szóló novella született meg. Arra is hivatott a kötet, hogy a történetek keménységét a fantasyval lágyítsa, így téve színesebbé és befogadhatóbbá azt az olvasók számára. Bakodi Péter a történelmi tényekhez hű maradt, mind a három novella előtt széleskörű kutatásokat végzett, hogy minél hitelesebbek legyenek az írások.

A Batthyány Lajos Alapítvány a kötet megjelenésével párhuzamosan adventi adománygyűjtést indított, mely keretében, becsületkasszás rendszerben megvásárolható a novelláskötet. A befolyó összeget teljes egészében A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára ajánljuk fel. A december 19-ig összegyűlt adományokat a könyvbemutató alkalmával adtuk át A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány képviselőinek. A kiadvány 2023. január 15-ig megvásárolható:

🔹az Aranybástya étteremben (1015 Budapest, Csónak utca 1.),
🔹a Scruton BELVÁROS (1054 Budapest, Zoltán utca 10.) kávézóban,
🔹a Scruton V.P. (1053 Budapest, Veres Pálné utca 12.) kávézóban,
🔹és a Scruton MCC (1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.) kávézóban.

BLA|kult 2022.12.19