Események betöltése

« Összes események

Blokád – filmvetítés és alkotói kerekasztal

november 27 @ 16:00 - 20:00 UTC+1

A Batthyány Lajos Alapítvány a Film Positive Productions-szel és az Intercommal együttműködésben, exkluzív vetítés keretében mutatja be a Blokád című filmet, mely Antall József élettörténetét meséli el a taxisblokád történésein és 1956-os visszaemlékezéseken keresztül. A Blokád az első magyar film, ami a rendszerváltozásról szól.

A filmvetítést követően kerekasztal-beszélgetést tartunk a film alkotóinak részvételével.

🔹Lajos Tamás – producer

Operatőrként indult a filmszakmában, majd 1999-ben saját produkciós céget alapított, ami reklámokat, televíziós- és játékfilmeket is gyárt. 2016-tól a Nemzeti Kulturális Alap filmművészeti kollégiumának vezetője, 2020-tól a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának tagja. Cégei, a Film Positive Productions és a Szupermodern Stúdió olyan, rendkívül pozitív fogadtatásra lelt filmeket gyártottak a közelmúltban, mint A játszma, a Katinka és az Ida regénye, illetve a nemzetközi szinten díjnyertes Post Mortem és az Örök tél. Állandó alkotópartnere Köbli Norbert, a film forgatókönyvírója és kreatív producere.

🔹Köbli Norbert – forgatókönyvíró, kreatív producer

A kétezres évek elején filmforgalmazóként dolgozott, majd 2007-ben főállású írónak állt és megalapította a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületét, aminek azóta is elnöke. Olyan, nemzetközi szinten elismert filmeket írt, mint az Örök tél, A vizsga, és A berni követ, és hazai sikereket, mint A játszma, az Apró mesék és a Félvilág. A vizsga folytatásaként készült A játszma című filmjét a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon a tavalyi év legjobb filmjének választották. A Katinka után a Blokádban is kreatív producerként működött közre.

🔹Tősér Ádám – rendező

Több, mint 20 éve dolgozik a filmszakmában. Számtalan magyar és külföldi film rendezőasszisztenseként, illetve vágóként és producerként is dolgozott, mielőtt rendezőként bizonyíthatott. Korábban elsősorban történelmi dokumentumfilmeket rendezett, mint az ötvenhatos menekültek utóéletéről szóló „Ötvenhatos utak”, az ÁVH gazdasági bűncselekményeit feldolgozó „Így is épült a szocializmus”, vagy a Kittenberger Kálmán életét elmesélő “Kittenberger, az utolsó vadászat”. A történelem és a történetmesélés iránti szeretetét ötvöző Blokád az első mozifilmje.

🔹Seress Zoltán – Antall József szerepében

Színész, szinkronszínész, rendező. 1993 és 2000 között 7 különböző színházban játszott Budapesten és vidéken, 2003-tól a Bárka Színház tagja, 2008-tól a színház 2014-es megszűnéséig igazgatója volt. 2016-ban ismét a Vígszínház tagja lett. Színházi bemutatóinak száma meghaladja a 100-at. Filmes karrierje során olyan alkotásokban tűnt fel, mint A napfény íze, a Magyar Vándor, a Csak szex és más semmi és a Kincsem. Antall József karaktere az első filmes főszerepe, amit „színészi karrierje esszenciájaként” élt meg.

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényről kép- és videófelvétel készül.

BEJUTÁS A PIROS X-SZEL JELZETT BEJÁRATON

Részletek

Dátum:
november 27
Időpont:
16:00 - 20:00 UTC+1
Rendezvénysorozat:

Szervező

Batthyány Lajos Alapítvány
Szervező weboldala

Helyszín

Lónyay-Hatvany-villa (Aranybástya szalon és rendezvényterem)
Csónak utca 1.
Budapest, 1015 Hungary
+ Google Térkép

Jelentkezés

Currently full
RSVP Closed