Állhatatosság és példamutatás

Két szakmailag és emberileg egyaránt kiemelkedő magyar orvosnőre, a 100 éve elhunyt Hugonnai Vilmára és a 10 éve eltávozott Kopp Máriára emlékeztünk a Magyar Női Unióval és a Kopp Mária Intézettel együttműködésben szervezett közös rendezvényünkön.

A rendezvény elején bemutatták a Hugonnai Vilmáról, valamint a Kopp Mária Emlékkonferenciáról készült rövidfilmeket. A részt vevőket Dr. Vitályos Eszter, az esemény fővédnöke, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, Dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke, Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió egyesület elnöke, Fűrész Tünde Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke és Dr. Pallós Nikoletta, a Batthyány Lajos Alapítvány főigazgatója köszöntötte.

A köszöntők után kerekasztal-beszélgetés tartottak Változó világ változatlan értékei – Két orvosnő: Hugonnai Vilma, Kopp Mária címmel. A beszélgetésben Fűrész Tünde, Dr. Réthelyi Miklós, valamint Várfalvi Marianna, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségének elnöke és Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, Kopp Mária lánya vettek részt. A beszélgetést Batthyány-Schmidt Margit moderálta. Két kitűnő orvosnő, két évszázad, két eltérő történelmi korszak, valamint két különböző, kimagasló életpálya, de mégis az általuk képviselt értékek mentén összeér az útjuk. A kerekasztal-beszélgetést ezen gondolatok mentén tartották meg.

BLA|arena 2022.11.17