Hírek

2024.10.16 BLA|közélet

Világpolitika – bemutattuk Nógrádi György legújabb könyvét

A kötet egy átfogó értelmezést nyújt az olvasók számára, a jelenleg zajló globális folyamatok tekintetében.

2024.10.10 BLA|közélet

Kulturális Filmek Fesztiválja a Lónyay-Hatvany-villában

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a Kulturális Filmek Fesztiváljat. A díjnyertes alkotásokat borkóstolóval egybekötve mutatták be székhelyünkön.

2024.10.06 MEMENTO

Névadónkra emlékeztünk a nemzeti gyásznapon

Magyarország első, mártírhalált halt miniszterelnökére, gróf Batthyány Lajosra emlékeztünk partnerünkkel, a Magyar Batthyány Alapítvánnyal, a Fiumei úti sírkertben.

2024.10.04 BLA|kult

Orosz realisták: a peredvizsnyikek, avagy a vándorkiállítók

A századforduló legkiemelkedőbb orosz festőművészeiről, a Vándorkiállító Társaság tagjairól tartott előadást Basics Beatrix művészettörténész, kulturális programsorozatunk tegnap esti eseményén.

2024.09.27 BLA|közélet

Közeledik a világrendszerváltás? – kerekasztal-beszélgetés

Az utóbbi években tektonikus változások mentek végbe a nemzetközi politikában, melyek hazánkra is közvetlen hatással vannak. Erről beszélgettünk szakértő vendégünkkel, a BLA|közélet programsorozat legutóbbi eseményén.

2024.09.25 BLA|kult

Özbegisztán és az özbeg kulturális örökség magyar felfedezői

Belső-Ázsia és Üzbegisztán történetéről, valamint a régiót kutató nagy magyar utazókról tartott előadást Péri Benedek turkológus, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társasággal közösen szervezett előadássorozatunk tegnap esti eseményén.

2024.09.20 BLA|kult

Egy nagy rendező a festészet színpadán: Zichy Mihály

Az orosz cári és az angol királyi udvarban egyaránt megbecsült, ám itthon kevéssé ismert magyar festőművész, Zichy Mihály kalandos életéről tartott előadást Bellák Gábor művészettörténész.

2024.09.18 Rendezvény

Sporttudomány és innováció konferencia

Folytatódott a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány-nyal közösen szervezett sportszakmai konferenciasorozatunk, mely ezúttal a versenysport és a tudományos szféra szorosabb együttműködésének lehetőségeit vizsgálta.

2024.09.10 BLA|kult

Bosch világa és a valóság lenyomata

A németalföldi festészet egyik legelismertebb mesterének meghatározó alkotásairól tartott előadást Marina Eszter, a Szépművészeti Múzeum művészettörténésze.

2024.09.04 BLA|kult

Telt házas koncerttel vette kezdetét kulturális programsorozatunk új évada

Beck Zoltán és Grecsó Krisztián bensőséges, magával ragadó előadásán az irodalom és a zene találkozása állt a középpontban.