Hírek

2024.03.23 BLA|közélet

Konzervatív újságírókat díjaztak

Idén már 18. alkalommal ítélték oda a Mikszáth Kálmán-díjat, amellyel a nemzeti, konzervatív, szabadelvű újságírói hagyományokat ismeri el Mikszáth Kálmán Kulturális és Média Alapítvány kuratóriuma. Az idei díjazottak: Dióssy Klára, Horváth Ágnes, Talpassy Zsombor és Berszán György voltak.

2024.03.22 BLA|közélet

Kitéphető-e Európa keresztény gyökérzete?

Az európai kultúra keresztény alapjait aláásó kihívások, és az erre adandó válaszok álltak, a Szent István Intézettel közösen tartott rendezvényünk középpontjában.

2024.03.14 BLA|közélet

Európai körkép az EP választás tétjéről

A PROKON-nal közösen szervezett rendezvényünkön Magyarország vezető politikai elemzői adtak előzetes helyzetjelentést az előttünk álló kampányidőszakról, és számoltak be a várható fejleményekről.

2024.03.13 BLA|közélet

A Semmelweis Kamarazenekar tavaszköszöntő hangversenye

Magával ragadó hangulatot varázsolt a Lónyay-Hatvany-villa falai közé, a Semmelweis Kamarazenekar tegnapi tavaszköszöntő hangversenye.

2024.03.12 BLA|kult

A fa motívuma az európai képzőművészetben

A tavasz közeledtével a természetre, és azon belül is a fákra, mint az európai képzőművészet közkedvelt szimbólumaira fókuszált BLA|kult programsorozatunk legutóbbi eseménye. Záray Szilvia művészettörténész előadását hallgathattuk meg.

2024.03.05 BLA|kult

A magyar stílusú nemesi öltözködés európai kontextusban

A magyar nemesi viseletek és díszegyenruhák varázslatos világáról tartott gazdagon illusztrált előadást Fülemile Ágnes néprajzkutató, művészettörténész, a Nemzetközi Magyarságtudományi Társasággal közösen szervezett tematikus programsorozatunk idei első eseményén.

2024.03.01 BLA|közélet

Sporttal az egészséges ovisokért

A legkisebbek egészséges életmódra történő nevelése, és kiemelten a rendszeres testmozgás állt az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány-nyal közösen szervezett óvodapedagógus szakmai konferenciánk középpontjában.

2024.02.29 BLA|közélet

Nógrádi György könyvbemutató: Kennedy – Legenda és valóság

Rengetegen voltak kíváncsiak Nógrádi György legújabb, a tragikus sorsú amerikai elnök, John Fitzgerald Kennedy életét feldolgozó könyvére, melyet tegnap este mutattunk be a Lónyay-Hatvany-villában. A beszélgetést Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője moderálta.

2024.02.16 BLA|kult

Karneválok és maszkabálok – Farsangi mulatságok a képzőművészetben

A farsangi szezon zárásaként, a karneváli időszak képzőművészetben betöltött szerepéről tartott előadást Bán Blanka művészettörténész, kulturális programsorozatunk legutóbbi eseményén.

2024.02.15 BLA|közélet

Változások kapujában? – Európa választ

Szakértő vendégeink a júniusban esedékes, sorsfordító európai parlamenti választásokra, az azt övező kampányra, valamint aktuális belpolitikai történésekre reflektáltak, közéleti programsorozatunk legutóbbi eseményén.