Betegek gyermekeket segítő szervezeteket támogat a Batthyány Lajos Alapítvány

Jobb adni, mint kapni. Kiváltképp, ha olyanoknak adunk, akiknek ez igazán sokat jelent. A Batthyány Lajos Alapítvány, a kuratórium döntése alapján, egyaránt három-három millió forinttal támogatja a Csodalámpa Alapítvány, az Égett és egyéb baleseti sérült gyermekek javára Alapítvány valamint a TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítvány áldozatos küldetését.

A Csodalámpa Alapítvány évente több, mint 200 életveszélyesen beteg 3 és 18 év közötti, Magyarországon gyógykezelt gyerek egy-egy saját kívánságát teljesíti, immár 20 éve. Céljuk, hogy a kívánságok megvalósításával váratlan örömet, maradandó élményt és ezzel erőt adjanak a gyermekeknek és családjaiknak a hosszú kezelések elviseléséhez.

A Szent János Kórház Gyermeksebészeti És Traumatológiai Osztálya évente 10 ezernél is több kis beteget lát el. Ellátási területük Budapest mellett a közép- és észak-magyarországi régióra is kiterjed. Az osztályon ápolt gyermekek gyógyulásának elősegítése érdekében hozták létre a Égett és egyéb baleseti sérült gyermekek javára Alapítványt.

A TámUgatók Terápiás és Segítőkutyás Alapítványt azért hozták létre, hogy speciálisan képzett segítőkutyákkal támogassák olyan emberek életét, akik egészségügyi, pszichológiai, szociális, vagy más területen nehézségekkel küzdenek, hátrányban vannak. Csapatuk tagjai az élet különböző területéről érkező szakemberek. Van köztük orvos, gyógypedagógus, kutyakiképző, tenyésztő, pedagógus és segítőkutya nevelő is. Ez a sokrétű tudás segíti őket abban, hogy a lehető legtöbb oldalról tudják egymást támogatni, hogy minél szélesebb körű, hatékony segítséget nyújthassanak. Céljuk, hogy a kutyáikkal együtt töltött idő során, maradandó élményeken keresztül, hosszú távú segítséget nyújtsanak azoknak, akiknek erre szüksége van.

Friss 2023.12.21