Élményekben gazdag rendezvényévadot zár a Batthyány Lajos Alapítvány

Közéleti és kulturális programsorozataink több ezer nézőt vonzottak 2023 szeptembere és 2024 júniusa között. Szeptembertől újra a megszokott, színes kínálattal várjuk az érdeklődőket!

A Batthyány Lajos Alapítvány székhelye, a Lónyay-Hatvany-villa, a megnyitást követő lassan három évben, a Várnegyed meghatározó közéleti és kulturális központjává nőtte ki magát. Az azóta eltelt időszakban több száz közéleti, tudományos és kulturális rendezvényt tartottunk a villa falai között, melyek összesen, közel 30 ezer érdeklődőt vonzottak.

2023 szeptembere és 2024 júniusa között mintegy 95 saját rendezvényt tartottunk, melyeken összesen 7745 vendég vett részt. Idén a legnépszerűbb programsorozatunk a szezon közben új, egységes arculattal jelentkező BLA|közélet volt 46 rendezvénnyel, melyet kulturális programsorozatunk, a művészettörténeti előadásokat, irodalmi esteket, valamint könnyű-, komoly- és világzenei koncerteket egyaránt felvonultató BLA|kult volt, 36 rendezvénnyel.

A 2023/2024-es rendezvényévadban összesen 13 alkalommal várta a vendégeket, a Sepsey Zsófia művészettörténész vezetésével zajló, ingyenes villasétánk, melyet a kiemelt, tavaszi időszakban már havi két alkalommal is útnak indítottunk.

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket a 2024 szeptemberében kezdődő az új évadban is!

Rendezvény 2024.07.05