Lapkiadás

Bemutatkozó

A Batthyány Lajos Alapítvány 2010-ben hozta létre a BL Nonprofit Kft-t azzal a céllal, hogy Magyarország hangja legyen a világban és képviselje, terjessze a magyar kultúrát külföldön. A kiadó 2010-ben elsőként a Hungarian Review című, angol nyelvű folyóiratot indította el, majd a külföldi sajtó cikkeit magyarul szemléző Metazint. Az Alapítvány és kiadója 2020-tól új kiadványai útján tárja mind a hazai, mind a nemzetközi olvasóközönség elé a Magyarországon zajló folyamatokat és azok eredményeit, az országépítő kezdeményezéseket és innovációkat, a nemzeti hagyományokat és szellemi értékeket.

MAGYAR KRÓNIKA

A BL Nonprofit Kft. 2020 szeptemberétől adja ki a megújult Magyar Krónika magazint, amely a Kárpát-medence „világítótornyait”, a magyarság igazi közösségformálóit és értékteremtőit mutatja be releváns és időtálló módon.

HUNGARIAN REVIEW

A 2010-ben elindított folyóirat, a Hungarian Review büszke arra, hogy magyar, egy olyan világban, amely túlságosan hajlamos arra, hogy a hazaszeretetet valami régimódi vagy másokkal szemben ellenséges érzületként értelmezze.

HUNGARIAN CONSERVATIVE

2021 áprilisában jelent meg először a BL Nonprofit Kft. kiadó gondozásában a Hungarian Conservative nevű angol nyelvű kéthavilap, azzal a céllal, hogy megismertesse a hazai konzervatív véleményeket a nemzetközi olvasóközönséggel.

THE EUROPEAN CONSERVATIVE

Saját kiadványaink mellett támogatjuk a The European Conservative magazin, Európa első számú konzervatív angol nyelvű filozófiai, politikai és művészeti folyóiratának megjelenését is.

METAZIN

Támogatjuk továbbá a Metazin munkáját, amely a külföldi sajtó online elérhető tartalmait, főként politikai és politikaelméleti  írások szemléjét közli magyar nyelven.