Novelláskötet a szívbeteg gyermekekért

Adventi adománygyűjtést indított a Batthyány Lajos Alapítvány, mely keretében, becsületkasszás rendszerben megvásárolható az Alapítványunk által kiadott, Félhold című történelmi fantasy novelláskötet. A befolyó összeget teljes egészében A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány javára ajánljuk fel.

A Bakodi Péter által írt Félhold című novelláskötet a török hódoltság 150 évét dolgozza fel három novellában, merítve a magyar és az anatóliai folklór, valamint a klasszikus fantasy műfaj eszköztárából. A Vízanya című novella, melyben egy vízi démon mellett alakváltók is megjelennek, a mohácsi csatához vezető eseményeket, és a magyar szempontból tragikus kimenetellel záruló ütközetet mutatja be. A mágikus ostromgépet és egyebek mellett egy perzsa nekromantát is felvonultató, A vaskakas című novella Győr 1598-as visszafoglalását meséli el. A történet a Kisalföldön közismert vaskakas legendára épül. A kötet záró írása, Az Aranyalma címet viselő novella Buda visszafoglalása idején játszódik. Törpök, tűzpapok, sárkánygyík és egy különleges varázsereklye színesíti a győztes ostrom történetét, melyben a Lónyay-Hatvany-villa helyén akkoriban álló török védmű, az Aranybástya is felbukkan.

Mindegyik novellához tartozik egy-egy, a valós történelmi eseményeket hűen ábrázoló térkép. A könyvben előforduló idegen kifejezéseket és a valós történelmi személyeket egy rövid név- és tárgymutató ismerteti.

A kötet 2023. január 15-ig megvásárolható:
🔹az Aranybástya étteremben (1015 Budapest, Csónak utca 1.),
🔹Scruton BELVÁROS (1054 Budapest, Zoltán utca 10.) kávézóban,
🔹Scruton V.P. (1053 Budapest, Veres Pálné utca 12.) kávézóban,
🔹és a Scruton MCC (1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.) kávézóban.

Félhold Friss 2022.12.11