Pál Feri atya a belső békéről

Egészen magával ragadó előadásban volt része vendégeinknek, BLA|kult programsorozatunk legutóbbi eseményén. Pál Feri atya Prima Primissima díjas római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, a félelem és a szorongás hatásairól, valamint azok kezeléséről beszélt az érdeklődőknek.

Pál Feri atya a félelem és szorongás hatásáról és kezeléséről, a biztonság és biztonságérzet kimunkálásáról, önstabilizáló technikákról és módokról tartott előadást a Lónyay-Hatvany-villában. Mindemellett szó volt még a katasztrófapszichológia fölismeréseiről, az ezekre adandó társadalmi, csoportos és intézményi válaszokról, a sokktól az újrakezdésig tartó úttól, a veszteség és gyász fázisairól, az életünket fenyegető helyzetekben alkalmazható eredményes döntéshozatalról, valamint a traumákról és poszttraumás növekedés lehetőségeiről.

Pál Feri útmutatása a humor eszköztárát is segítségül hívva szemlélteti a különböző élethelyzeteket, nehézségeket, amelyekbe sokszor magunkat sodorjuk bele. Előadásaira jellemző egyrészt a strukturáltság és az érintett szakirodalom intenzív használata, másrészt a stand-up comedy-ből ismert közvetlen, gyakran csapongó, humoros történetek mesélésére is építő stílus. Annak ellenére, hogy római katolikus pap fontos számára, hogy az előadások semlegesek legyenek és bárki részt vehessen rajta a vallási és ideológiai hovatartozásától függetlenül.

BLA|kult 2023.10.24