Csendes éj

Bensőséges hangulatú összművészeti előadással búcsúztattuk a 2023-as rendezvényévadunkat, Krasznai Réka művészettörténész és a Color Quartet közreműködésével.

A karácsony a legmeghittebb és legvarázslatosabb ünnepünk. Megannyi művész – zeneszerző, képzőművész, író és költő – igyekezett megragadni esszenciáját. Krasznai Réka művészettörténész előadásában a magyar és az egyetemes képzőművészet ünnep ihlette remekeit mutatta be, korokon és kultúrákon átívelve, Giottótol kezdve, MS mesteren, Szinyei vagy éppen Rippl-Rónain át, egészen Gauguinig és Chagallig.

A minden elemükben magával ragadó festmények bemutatása és elemzése mellett, elhangzottak a műsor során a magyar irodalom kiemelkedő karácsonyi költeményei is, olyan óriásoktól, mint Kosztolányi Dezső vagy éppen Ady Endre.

Az est meghitt, bensőséges hangulatát a Color Quartet varázslatos előadása alapozta meg. A vonósnégyes a klasszikus karácsonyi dalok mellett Bach, Puccini, Csajkovszkij és Leonard Cohen műveivel örvendeztette meg a hálás közönséget.

BLA|kult 2023.12.20