Tudományos konferencián mutatták be kutatásaikat Doktori Programunk résztvevői

A szokásokhoz híven, székhelyünkön, a Lónyay-Hatvany-villában zajlott a Batthyány Lajos Alapítvány Doktori Programjában résztvevő PhD-hallgatók éves szakmai konferenciája, mely során a doktoranduszok a szélesebb közönséggel is ismertették kutatási témáikat.

A Batthyány Lajos Alapítvány 2020-ban ösztöndíjprogramot indított olyan tehetséges doktoranduszok számára, akik a humántudományok (bölcsészettudomány, társadalomtudomány, gazdaságtudomány, állam- és jogtudomány, hadtudomány, illetve a teológia) területén folytatják tanulmányaikat és kutatásaikat. Az ösztöndíjat nyert doktoranduszok képviselik az Alapítvány legfontosabb szellemi üzenetét, mely szerint a társadalmi egység és a tradíció megőrzése elengedhetetlen a biztos jövő építésében, csakúgy, mint a vélemény-, a gondolat-, a vallási és lelkiismereti szabadság.

A Doktori Programunkban aktuálisan résztvevő hallgatók által bemutatott kutatási témák rendkívül sokszínűek voltak. Idén politikatudományi, történelmi, biztonságpolitikai, vallásfilozófiai, oktatáspolitikai, környezetvédelmi, valamint közpolitikai témájú tanulmányok is születtek.

Doktori Program 2024.06.12